onsdag 4 januari 2012

Tomtebloss

















Underskattade, superbilliga och roliga på alla sätt och vis. Nyår kanske är över men det har väl inte hindrat någon att fira med lite sprakande eldpjäser? Istället för att köpa dyra fyrverkerier som är slut på några sekunder, köp tomtebloss! 

Tomtebloss finns att köpa på många olika ställen kring nyår, t ex Ica Maxi eller Coop Forum och andra butiker som säljer fyrverkerier. De är billiga och du får ett paket med ca 20 stycken Tomtebloss för under 20 kr. 

















För att tända ett tomtebloss använder du tändstickor eller annan form av tändare. Håll lågan vid toppen av tomteblosset tills det börjar gnistra och spraka. Tomteblossen kan användas på många olika sätt, man kan till exempel göra som jag gjort, ställa upp en kamera och fota när man viftar med tomteblossen. Man kan köpa tomtebloss istället för fyrverkerier till nyår, billigt och enkelt och du kan ju fortfarande njuta av alla andra raketer som flyger i luften!

Här försökte jag skriva mitt namn med tomteblosset, men det gick sämre än väntat.

















Du kan även sätta några tomtebloss i en födelsedagstårta för att ge den lite extra effekt – tomtebloss är väldigt brandsäkra men var försiktig ändå!

Kort och gott: underskatta inte tomtebloss! Har du inget bättre för dig kan du kombinera tomteblosset med Annas tips om hur du blir osynlig, skaffa runda glasögon och bli Harry Potter. Ha det gott!

//Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar